maanantai 1. elokuuta 2011

The great god Hekate

"yön, aaveiden ja noituuden jumalatar"

En tiedä miten olen onnistunut nukkumaan ilman juomapullon yöllistä pulputusta. Vihdoin on palattu turvalliseen jyrsijäaikaan: tällä kertaa kesyhiirten muodossa. Rotista minulla on vain lämpimiä muistoja, mutta en nyt tuntenut resurssien riittävän mihinkään pientä koiraa apinamaisesti muistuttavaan. Hiirissä taasen yhdistyy helppous ja rottamaisuus, käsiteltävyys ja tarkkailtavuus.

Ajattelin nimetä ne kreikkalaisten jumalten mukaan. Koska ovathan ne nyt aika jumalaisia tuolla tavoin laumassa ylisöpöyden maksimaalistumana vipeltäessään. Oliot ovat peräisin lähieläinkaupan sijaan oikealta kasvattajalta: huomaahan tämän komeasti soivien kasvattajanimien lisäksi huomattavasta käsikesyydestä.

Tähän kohtaan sopinee siis mainos: katsastelkaa täältä upeita Necropolis-hiiriä.


Noiden otusten laumakäyttäytyminen on kovin kiehtovaa katsottavaa. Olen itsekin aina välillä ajautunut ihmislauman ilmoille. Erään kerran katsastelimme muun hienouden ohella kaikille ainakin nimensä puolesta tutun Paranormal Activity kakkoisen. En tiedä minne minun pitäisi kipittää tunnustamaan, mutta pidin leffakkeesta kovin. Olihan se toisinto ykkösestä, mutta kyseinen ensimmäinenkin osa oli loistokas. Nyt mukaan oli saatu paljon uusia toimivia elementtejä. Elokuva-duon suuri vahvuus on tietenkin käsivaran ja valvontakamerakuvan miksaus. Tästä seuraa aitous, mutta kenties myös se, ettei liikaa näytetä. Vain harvoissa ja valituissa tekeleissä kasvoille tulevat palavat paholaisensilmät ja lonkeromeret ovat toimineet.

Niin realistisuuta lisää tietenkin tapahtumapaikka. Ihan tavallinen (tästä voi toki olla montaa mieltä uima-allasta katsastellessa) koti. The Blair Witch Project on ikuinen rakkauteni ja senkin metsämiljöö toimiva. Mutta mikään ei ole lähempänä, enemmän iholla, kuin kotitalo. Kun sitten vielä kaiken lisäksi hahmot näyttävät inhimillisiltä ja toimivat kuin minä tai sinäkin, on paketti jo revitty ja lahja todettu mieleiseksi.

Huonon ja hyvänkin kauhun tarjonta on saanut minut seikkailumielelle. Tekisi mieli hypätä vaikka benji-hyppy. Aika kirottua minunlaiselleni mielelle on sellaista sitten vielä realistisesti ehdottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti